В момента имате
във вашата кощница.

Общи условия

Как се пазарува в Primawatch:

Пазаруването е изключително опростено,с една единствена цел- удобство на нашите клиенти.Не се изисква специална регистрация.

Данните,които въвеждате по време на своята поръчка са строго поверителни и ще бъдат използвани само за доставка на поръчаните от Вас продукти.

Как да поръчате:

 1. Добавете желания артикул в количката.
 2. Преминете в раздел ПОРЪЧАЙ и потвърдете своята поръчка.
 3. Попълнете личните си данни и потвърдете своята поръчка.
 4. Наш представител ще се свърже с Вас на посочения от Вас тел. или е-майл,ако е необходимо допълнително уточняване.
 5. Очаквайте куриер на посочения от Вас адрес за доставка.

ПОРЪЧКА МОЖЕ ДА НАПРАВИТЕ и на тел.0896 243253 до 22,00ч всеки ден.

Условия за доставка:

Доставката на стоки се извършва с куриерска фирма или чрез Български пощи,съгласно тарифите им,освен ако изрично не е указано,че продукта е с безплатен транспорт.Разплащането е след доставяне на стоката когато сте избрали тази опция.

При проявено предпочитание от страна на клиента,плащането на стоките може да се направи по банков път или с кредитна карта благодарение на

Но само ако сте регистрирани в системата на PayPal.

Стоки се изпращат само след потвърждение от клиента! Вие трябва да потвърдите:

 • вид и количество на поръчаната стока
 • цена на доставката-сумата,която ще заплатите на куриера:цена на поръчания артикул плюс цена на доставката
 • ден на доставката
 • адрес на доставката

Срокът за доставка е 1 до 3 работни дни.Поръчка до 17ч се доставя на следващия работен ден.

Доставка извън страната може да се извърши само чрез DPD,DHL,TNT,или ЕСМ/Български пощи/.В такъв случай клиентът заплаща авансово 100% от цената на заявените стоки и допълнителните разходи/транспорт,оформяне на износ,допълнителна опаковка и други/.

Закупената стока може да бъде върната в 7 дневен срок,ако не е ползвана,разпечатана,с нарушен търговски вид и при всички други условия по чл.55 от Закона за защита на потребителя.Разноските по връщането на стоката са за сметка на купувача.

Начини на плащане:

Плащане при доставка - Плащането е неавансово и е съобразено с чл.93 ал.1 на Закона за задълженията и договорите.

Поръчаните продукти се заплащат на куриера при тяхната доставка - НАЛОЖЕН ПЛАТЕЖ.Сумата ,която ще Ви бъде поискана е само обявената към всеки продукт в сайта.Всички разходи са отбелязани в цената на поръчката.Няма скрити допълнителни такси за транспорт,гаранция и други.

Преди заплащане Ви се предоставя възможност да се уверите,че получавате това,което сте поръчали.

Плащане по банков път - Плащанията са чрез банков превод към сметка на Прима Тайм ООД.При извършване на поръчката ще получите писмо с нашите банкови данни.Поръчката ще бъде изпълнена след получаване на превода.При доставка на стоката не дължите нищо на куриера.

Плащане чрез PayPal - С този метод можете най-бързо да платите с кредитна или дебитна карта издадена от българска или чужда банка.PayPal е една от най-сигурните системи за плащане в света.Поръчката ще бъде изпълнена след получаване на потвърждение от PayPal.При доставка на стоката не дължите нищо на куриера.

Гаранция:

Primawatch предлага стоки само с гарантиран произход.Всеки часовник се доставя с оригинален сертификат за произход в оригинална опаковка с осигурен фирмен гаранционен сервиз в България.Всички предлагани от Primawatch стоки имат гаранция 2 години от датата на закупуване.За нея ще получите съответния документ при доставката на часовника.Гаранцията не се отнася за:батерия,стъкло,каишка/верижка,повреди,произтичащи от неправилното ползване или от използване без да е било влагано необходимото внимание,от злополуки и от нормалното износване.

Всички артикули представени от Прима Тайм ООД в интернет магазин www.primawatch.com и www.primawatch.eu са нови,от официални представители,с оригинални гаранционни карти,приложени към тях.

Гаранционни условия:

 1. Гаранционната карта обслужва механизма и фабрични дефекти на съответния часовник.
 2. Гаранционният срок от 2 години започва да тече от датата на закупуване на часовника.
 3. Всички разходи за ремонт на рекламиран часовник съгласно т.1 на Гаранционни условия са безплатни за потребителя/без транспортните разходи по доставка на часовника до сервиза и връщането на собственика му/.
 4. Гаранционната карта не се отнася за следните случаи:
 • Направен опит за отстраняване на дефекта от страна на потребителя или от други неупълномощени лица/наличие следи от механично въздействие/.
 • Надирания по корпуса,верижка или каишка както промяна в цвета им вследствие обичайна употреба.
 • Счупено стъкло.
 • Отчупен или изтръгнат винт/бутон/за сверяване.
 • Скъсана или откачена верижка/каишка.
 • Отклонение в точността по-малко от 30 секунди на денонощие.
 • Деформации по корпуса,капаците или декоративните гривни.
 • Липса на елементи от украсата/камъчета,декорации и др./
 • Изтощена батерия - три месеца след закупуване.
 • Потребителят не е спазил степента на водоустойчивост.

ВНИМАНИЕ!

При моделите часовници,които имат дата и ден да не се сменя ръчно датника между 21. и 04.Ако е наложителна смяна на датника в този интервал от време,моля първо да промените часа!

КЛАС НА ВОДОУСТОЙЧИВОСТ

Степен на водоустойчивост               Дъжд          Къпане         Плуване           Гмуркане

WR                                                    +                 –                  –                     –

30м./3атм.                                          +                 –                  –                     –

50м./5атм.                                          +                 +                  –                     –

100м./10атм.                                       +                 +                  +                    –

200м./20атм.                                       +                 +                  +                    +Всеки часовник закупен от Прима Тайм ООД може да бъде върнат при следните условия:

Закупена стока може да бъде върната в 14 дневен срок,ако не е използвана,разпечатана,с нарушен търговски вид и при всички други случаи по чл.55 от Закона за защита на потребителя.

За да упражните правото си на отказ, трябва да ни уведомите (за Вашето име, географски адрес и ако имате такива, телефонен номер, факс и електронен адрес, съгласно т. 2 от Указанията за попълване) и за решението си да се откажете от договора за покупка с недвусмислено заявление (например писмо, изпратено по пощата, факс или електронна поща).


Приложение № 6

 Стандартен формуляр за упражняване правото на отказ от договора:

 (попълнете и изпратете настоящия формуляр единствено ако желаете да се откажете от договора)

 – До Прима Тайм ООД гр.Габрово ул.Пенчо Постомпиров 22 тел.0896 243253

– С настоящото уведомявам, че се отказвам от сключения от мен договор за покупка на следните стоки

часовник .......................................................................................................................................

– Поръчан на

– Име на потребителя

– Адрес на потребителя

– Подпис на потребителя (само в случай, че настоящият формуляр е на хартия)

– Дата

------------------------------------------------------

Приложението е неразделна част от гаранционата карта.

  Приложение № 7

 Информация относно упражняване правото на отказ от договора

      Стандартни указания за отказ:

     I. Право на отказ от договора от разстояние или извън търговския обект.

     II. Имате право да се откажете от настоящия договор, без да посочвате причини за това, в срок 14 дни.

     III. Срокът за отказ е 14 дни считано от дата (попълва се датата съгласно видовете договор, посочени в т. 1, букви "а", "б", "в", "г" или "д" от Указанията за попълване).

     За да упражните правото си на отказ, трябва да ни уведомите (за Вашето име, географски адрес и ако имате такива, телефонен номер, факс и електронен адрес, съгласно т. 2 от Указанията за попълване) и за решението си да се откажете от договора с недвусмислено заявление (например писмо, изпратено по пощата, факс или електронна поща).

     Можете да използвате приложения стандартен формуляр за отказ, но това не е задължително.

(предоставя се възможност за избор на опция за уведомяване на търговеца от страна на потребителя при упражняването на правото му на отказ съгласно опциите, посочени в т. 3 от Указанията за попълване).

     За да спазите срока за отказ от договора, е достатъчно да изпратите съобщението си относно упражняването на право на отказ преди изтичането на срока за отказ от договора.

     IV. Действие на отказа.

     Ако се откажете от настоящия договор, ние ще Ви възстановим всички плащания, които сме получили от Вас, включително разходите за доставка (с изключение на допълнителни разходи, свързани с избран от Вас начин на доставка, различен от най-евтиния стандартен начин на доставка, предлаган от нас), без неоправдано забавяне и във всички случаи не по-късно от 14 дни считано от датата, на която ни информирате за Вашето решение за отказ от настоящия договор. Ще извършим възстановяването, като използваме същото платежно средство, използвано от Вас при първоначалната трансакция, освен ако Вие изрично не се съгласите за друг начин; във всеки случай това възстановяване няма да бъде свързано с никакви разходи за Вас. (при договор за продажба, в който не сте предложили да приберете стоките в случай на отказ, се попълва текстът, посочен в т. 4 от Указанията за попълване).

     В случаите, когато потребителят е получил стоки във връзка с договора (може да бъде добавен съответният текст съгласно т. 5, букви "а", "б" или "в" от Указанията за попълване).

     При договорите за предоставяне на услуги или за доставка на вода, газ, електрическа енергия, когато те не се предлагат за продажба, опаковани в ограничен обем или определено количество, или за централно отопление (добавя се текстът, посочен в т. 6 от Указанията за попълване).

     Указания за попълване:

1. Попълнете един от следните текстове в кавички:

а) при договорите за услуга или за доставка на вода, газ или електрическа енергия, когато те не се предлагат за продажба, опаковани в ограничен обем или в определено количество, за централно отопление или за цифрово съдържание, което не се доставя на материален носител: "датата, на която е сключен договорът.";

б) при договор за продажба: "датата, на която Вие или трето лице, различно от превозвача и посочено от Вас, сте влезли във владение на стоките.";

в) при договор, съгласно който потребителят поръчва много стоки с една поръчка, които се доставят поотделно: "датата, на която Вие или трето лице, различно от превозвача и посочено от Вас, сте влезли във владение на последната стока.";

г) при договор, съгласно който се доставя стока, която се състои от множество партиди или части: "датата, на която Вие или трето лице, различно от превозвача и посочено от Вас, сте влезли във владение на последната партида или част.";

д) при договор за редовна доставка на стоки в продължение на определен период от време: "датата, на която Вие или трето лице, различно от превозвача и посочено от Вас, сте влезли във владение на първата стока."

2. Попълнете Вашето име, географски адрес и ако имате такива, телефонен номер, факс и електронен адрес.

3. Ако давате възможност на потребителя по електронен път да попълни и подаде информация за своя отказ от договора на Вашия уебсайт, попълнете следното:

"Можете също така да попълните и подадете по електронен път стандартния формуляр за отказ или друго недвусмислено заявление за отказ на нашия уебсайт (добавете интернет адрес). Ако използвате тази възможност, ние незабавно ще Ви изпратим на траен носител (например по електронна поща) съобщение за потвърждение на получаването на отказа."

4. При договор за продажба, в който не сте предложили да приберете стоките в случай на отказ, попълнете следното:

"Имаме право да отложим възстановяването на плащанията до получаване на стоките обратно или докато не ни представите доказателства, че сте изпратили обратно стоките, в зависимост от това, кое от двете събития е настъпило по-рано."

5. Ако потребителят е получил стоки във връзка с договора:

(a) добавете или:

– "Ние ще приберем стоките", или

– "Очакваме да ни изпратите или да върнете обратно стоките на нас или на…. (добавете името и географския адрес, когато е приложимо, на лицето, упълномощено от Вас да получи стоките) без неоправдано забавяне и във всички случаи не по-късно от 14 дни след деня, в който сте ни информирали за отказа си от настоящия договор.

Срокът се счита за спазен, ако ни изпратите обратно стоките преди изтичането на 14-дневния срок.";

(б) добавете:

– "Ние поемаме разходите по връщане на стоките.";

– "Вие трябва да поемете преките разходи по връщане на стоките.";

– ако в договор от разстояние не предлагате да поемете разходите по връщането на стоките и поради своето естество стоките не могат да бъдат върнати по обичаен начин по пощата: "Вие ще трябва да поемете преките разходи по връщане на стоката ______ лв. (добавете сумата).", или, ако разходите по връщане на стоките не могат да бъдат изчислени предварително в разумни граници: "Вие трябва да поемете преките разходи по връщане на стоките. Разходите се очаква да не надвишат приблизително ______ лв. (добавете сумата).", или

– ако при договор извън търговски обект естеството на стоките не позволява те да бъдат върнати по обичаен начин по пощата и ако те са били доставени в дома на потребителя в момента на сключването на договора: "Ще приберем стоките за наша сметка.", и

(в) добавете: "Вие отговаряте единствено за намаляване стойността на стоките вследствие на изпробването им, различно от необходимото за установяване на тяхното естество, характеристики и добро функциониране."

6. При договорите за предоставяне на услуги или за доставка на вода, газ, електрическа енергия, когато те не се предлагат за продажба, опаковани в ограничен обем или в определено количество, или за централно отопление, добавете следното:

 "Ако сте поискали предоставянето на услугите или доставката на вода/газ/електрическа енергия/централно отопление (ненужното се зачертава) да започне по време на срока за отказ, ще ни платите сумата, която е пропорционална на предоставеното до момента, в който сте ни уведомили, че упражнявате правото си на отказ от настоящия договор, спрямо общата сума по договора."Копирайт © 2018 Primawatch. Всички права запазени. Powered by Nop-Commerce